kallionnaisvoimistelijat.fi

Ohjeita liikkujille

Yleisiä ohjeita liikkujille

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on kokonaisuudessaan koronavirusepidemian leviämisaluetta.

Vaikka harrastustoiminnassa ei tällä hetkellä ole voimassa olevia rajoituksia, pyrimme edelleen noudattamaan tarkasti terveysturvallisuusohjeita. Meidän kaikkien on hyvä huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Maskia käyttämällä kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat suojaavat itseään sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvan kannattaa käyttää maskia, vaikka hän olisi täysin rokotettukin.

Ohjaajaa kirjaa edelleen tunneille osallistujien nimet osallistujalistoihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut videon: Näin käytät kasvomaskia oikein

Tutustu myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeisiin käsienpesusta ja yskimisestä.

Lasten ja nuorten tuntien pelisäännöt

Tutustu myös lasten (alkaen 4-vuotiaat) ja nuorten tuntien pelisääntöihin.

Tuntien peruutukset

Kallion Naisvoimistelijat ry ei vastaa tuntien peruutuksista, jotka johtuvat seurasta riippumattomista syistä. Tällainen syy voi olla esim. liikuntatilojen sulku.

Liikuntaryhmän lopetus kesken kauden

Kallion Naisvoimistelijat ry pidättää oikeuden lopettaa liikuntaryhmä kesken kauden, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi. Maksetun kauden voi hyödyntää siirtymällä toiseen ryhmään tai maksu palautetaan käyttämättömien tuntien osalta.

Muuta tärkeää

Aatot, arki- ja juhlapyhät, koulujen lomaviikot

Liikuntatunteja ei pidetä aattoina, arki- eikä juhlapyhinä,  eikä koulujen lomaviikoilla. Seuraa ilmoittelua.

Ajoissa tunneille!

Tulethan tunneille ajoissa, jotta tunti pääse alkamaan aikataulun mukaan. Näin kaikki ehtivät lämmitellä kunnolla eivätkä myöhästelijät häiritse muita tunneille osallistujia. Annathan tunnin loputtua myös sujuvasti tilaa seuraavalle alkavalle ryhmälle.

Hajusteiden liiallinen käyttö

Hajusteet voivat jo sellaisenaan olla liikaa varsinkin niille herkistyneille. Kuntoillessa nousseen hien ja esimerkiksi liiallisen hajuveden yhdistelmä viimeistään käy jokaisen nenään. Jätäthän siis lempituoksusi kotiin, kun tulet liikuntatunnille.

Korvattavuus

Jos et pääse omalle tunnillesi, voit käydä korvaamassa väliin jäävän tunnin kuluvan kauden aikana.

Koulujen lomien ja juhlapyhien vuoksi ei tunteja korvata, koska olemme huomioineet ne ohjelmaa suunniteltaessa. Kaikkia tunteja on syyskaudella tarjolla 14 kertaa.

Et kuitenkaan voi siirtää korvaamisetua esim. perheenjäsenelle, vaan se on henkilökohtainen ja voimassa aina ko. kaudella. Jos tuntiasi on vain kerran viikossa, valitse korvaamiseen tarjolla olevista liikuntatunneista sinulle sopivin. Sairaustapauksissa korvaus tunneista sovitaan tapauskohtaisesti.

Muista kuunnella kehoasi!

Jos jokin liike ei tunnu hyvältä, lopeta se ja pyydä ohjaajalta vaihtoehtoinen liike. Muista, että jokainen liikuu tunnilla omalla vastuullaan. Kallion Naisvomistelijat ry ei vakuuta ryhmäliikuntatunneille osallistuvia jäseniään. Tarkistathan omasta vakuutusyhtiöstäsi, että vapaa-ajan tapaturma-vakuutuksesi on kunnossa.