kallionnaisvoimistelijat.fi

Ohjeita liikkujille

Yleisiä ohjeita liikkujille

Meidän on toiminnassamme edelleen noudatettava viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita, joiden mukaan meidän tulee varmistaa tartuntatautilain 58 d§:n mukainen terveysturvallisuus ehkäisemällä lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Helsingin kaupungin edellyttämään terveysturvallisuussuunnitelmaan on kirjattu tätä koskeva asia. Noudatamme myös Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.

Toiminnan järjestämisessä suositellaan, että harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa. Vältetään kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa. Flunssaoireisena ei voi osallistua harrastustoimintaan. Noudatetaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimis-hygieniasta.

Asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla. Toiminnassa  vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia. Mahdolliset osallistujapaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu järjestetään mahdollisimman väljästi. 

Vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.

Kaikkia harrastustoimintaan osallistuvia ohjeistetaan noudattamaan annettuja terveysturvallisuusohjeita. Toiminnan järjestäjä vastaa ohjeistamisesta ja ohjeiden noudattamisen valvonnasta.

Ohjaajaa kirjaa edelleen tunneille osallistujien nimet osallistujalistoihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut videon: Näin käytät kasvomaskia oikein. Jokainen tunneille osallistuja vastaa itse maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista.

Tutustu myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeisiin käsienpesusta ja yskimisestä.

Lasten ja nuorten tuntien pelisäännöt

Tutustu myös lasten (alkaen 4-vuotiaat) ja nuorten tuntien pelisääntöihin.

Muuta tärkeää

Aatot, arki- ja juhlapyhät, koulujen lomaviikot

Liikuntatunteja ei pidetä aattoina, arki- eikä juhlapyhinä,  eikä koulujen lomaviikoilla. Seuraa ilmoittelua.

Ajoissa tunneille!

Tulethan tunneille ajoissa, jotta tunti pääse alkamaan aikataulun mukaan. Näin kaikki ehtivät lämmitellä kunnolla eivätkä myöhästelijät häiritse muita tunneille osallistujia. Annathan tunnin loputtua myös sujuvasti tilaa seuraavalle alkavalle ryhmälle.

Hajusteiden liiallinen käyttö

Hajusteet voivat jo sellaisenaan olla liikaa varsinkin niille herkistyneille. Kuntoillessa nousseen hien ja esimerkiksi liiallisen hajuveden yhdistelmä viimeistään käy jokaisen nenään. Jätäthän siis lempituoksusi kotiin, kun tulet liikuntatunnille.

Korvattavuus

Jos et pääse omalle tunnillesi, voit käydä korvaamassa väliin jäävän tunnin kuluvan kauden aikana. Et kuitenkaan voi siirtää korvaamisetua esim. perheenjäsenelle, vaan se on henkilökohtainen ja voimassa aina ko. kaudella. Koulujen syys- ja talvilomien ja juhlapyhien vuoksi peruutetut tunnit voit korvata kuluvan kauden aikana.

Muista kuunnella kehoasi!

Jos jokin liike ei tunnu hyvältä, lopeta se ja pyydä ohjaajalta vaihtoehtoinen liike. Muista, että jokainen liikuu tunnilla omalla vastuullaan. Kallion Naisvomistelijat ry ei vakuuta ryhmäliikuntatunneille osallistuvia jäseniään. Tarkistathan omasta vakuutusyhtiöstäsi, että vapaa-ajan tapaturma-vakuutuksesi on kunnossa.

Tuntien peruutukset

Kallion Naisvoimistelijat ry ei vastaa tuntien peruutuksista, jotka johtuvat seurasta riippumattomista syistä. Tällainen syy voi olla esim. liikuntatilojen sulku.